Ingredienser
1st lime
0-8 cl etanol 40% (d.v.s. sprit)
8-12 cl färspressad sockerörsjuice. (eller fruktsocker eller 2-3 tsk oraffinerat brunt socker eller rafinerat vitt socker + vatten)
1 dl mynta (Med mynta kallas drinken Mojito och utan kallas drinken Caipirinha)
--
Ingredienserna ska om möjligt vara närproducerade, färska och ekologiskt odlade för utmärkt kvalitet och smak.
--
Instruktion
Tag fram ett grogglas med platt botten.
Krafsa ner ett kryddmått av limens vackra gröna ytterskal med en kniv. Skär limen i fyra klyftor och ta bort kärnorna.
Tillsätt spriten och pressa sen ur all limejuice med en trubbig träpinne som är något mindre än glasets botten med några hårda tryck. Sätt med fördel handen som håller pinnen mot axeln för ökad ergonomi.
Hacka myntan. Beroende på hur mycket mintsmak man vill ha så hackar man olika mycket och kan t.o.m. pressa den tillsammans med limen med risk/chans för bitter smak.
Tillsätt sockret. Enligt många är brunt socker bäst för omedelbar behovstillfredställelse, men smaken är olika och känner man efter hur man mår av olika sockersorter kan åsikterna gå isär.
Is och kolsyra är inte nödvändigt eftersom denna drink är mycket god. Is och kolsyra förvillar enbart smaklökarna. Smaka exempelvis ljummen valfri cola utan kolsyra så kan du känna vad du egentigen dricker.
Om du vill ha is och kolsyrat vatten ändå så tillsätter du det nu, annars kan du fylla på med mer sockerrörsjuice eller socker och vatten efter tycke och smak.
Blanda med en drinkpinne av trä eller ett sugrör av bambu.
Man behöver givetvis inte vare sig sugrör eller drinkpinne, men ett sugrör bör ha en innerdiameter som motsvarar ett vanligt sugrör för att fungera bra.
Dekorera med ett mintblad.
--
Ytterligare tips
Denna drink kan, för den törstige, med fördel fyrdubblas och drickas som s.k. bucket (på svenska hink).
För den som vill må bra, lyckas med sina relationer, njuta av morgonsolen och fåglarna rekommenderas successiv nedrappning av den giftiga drogen, etanol.
Mynta är nyttigt och kan med fördel ätas om det känns bra.
Kommunicera med den som ska ha drinken. Då Kommer den bli ännu godare eftersom vi alla har alla olika smak och behov. Dessutom kommer kunden tillbaka och kan sprida kunskapen om drinken vidare.
--
Ekonomiskt och politiskt
Om man marknadsför denna drink som dagens drink är det lätt att få stora vinstmarginaler. Det är lätt att samarbeta med den lokala bonden i alla tropiska länder.
Eftersom man skippar alla mellanled av raffinering, buteljering och transporter blir drinken mycket billig och ekologisk.
Inga pengar passerar heller från u-land till i-land i onödan. Inga pengar accumuleras till onödig reklam och kapitalkoncentration.
MVH
MrPerfect72
PS. Spendera pengarna du sparar på något gott, ex. http://www.aktivdemokrati.se - direkt demokrati i praktiken.